Don’t judge too soon

In Nederland heeft men vaak een nogal ongefilterde mening. Wij kunnen best hard overkomen en zeggen direct waar het op staat. Er staat direct een oordeel klaar zonder dat wij de achtergrond ervan kennen, zeker wat iemands uiterlijk betreft. 

 Dit is iets wat mij heel bekend voorkomt als ik kijk naar de reactie op mijn uiterlijk de afgelopen jaren. 

Het ene moment werd er gevraagd of ik een eetstoornis had, het andere moment zag ik er ‘lekker gezond’ uit en had ik een bolle toet.

 Blijkbaar is het geoorloofd om over iemands uiterlijk te oordelen.

We hebben direct een mening klaar wanneer iemand in ons ogen een maatje te groot of te klein is. De een zal wel te veel vet eten en de ander eet alleen een blaadje sla.

 Maar zal ik je eens wat vertellen?

Het gaat er niet alleen om wat je wel of niet eet. Dat is niet het enige dat bepaald of je een maatje xs of xxl hebt. Daar komt veel meer bij kijken.

 En misschien is dit ook wel iets waar jij zelf ook tegen aan loopt. Het gaat niet alleen om voeding maar ook om mentale rust en beweging. Het gaat om de hormonale balans.

 Ga de volgende stappen eens na:

1) Heb jij je voeding onder controle? Eet je zo puur en onbewerkt mogelijk, eet je voldoende groenten en krijg je de juiste verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten binnen? En luister je daarnaast goed naar je lichaam? 

 2) Zorg je voor stressbeperking? Pak je voldoende (mentale) rust? Ben je happy?

 3) Sport je minimaal 2 a 3 keer per week en ben je daarnaast voldoende in beweging?

 Wellicht kun je binnen deze stappen al winst behalen. Of heb je bovenstaande drie punten onder controle, maar lukt het je niet om op jouw gewenste maat te komen? Het  zou zo maar kunnen zijn dat er een disbalans in je hormonen is. 

 Uiteraard wordt onze gezondheid soms ook door andere factoren bepaald, waar we helaas niet zo direct een antwoord op hebben, daar ben ik me van bewust. Maar een gezonde en gebalanceerde leefstijl is natuurlijk altijd belangrijk. 

Wil je er samen met mij achter komen, waar bij jou winst te behalen valt? 

Neem dan gerust contact op: michelle@michellesgoodfood.com.

 Wees lief voor jezelf

Wees lief voor elkaar

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin