Hoe ik boodschappen doe in tijd van Corona

Word jij ook onrustig van de drukte, desinfectie sprays, handschoentjes en mondkapjes? En vind je boodschappen doen nu echt een lastige opgave? Dat begrijp ik! Daarom ga ik je vertellen hoe ik in deze tijd mijn boodschappen doe. 

Wat ik allereerst even gezegd wil hebben, is dat ik normaliter echt GEK ben op boodschappen doen. In verschillende supermarkten, op de markt of de versstraat. Ik vind het heerlijk om hier doorheen te struinen. Te ontdekken welke nieuwe producten er nu weer op de markt zijn gekomen, welke producten er uit het seizoen zijn en welke producten mij inspireren tot het maken van een nieuw recept. Dat gezegd hebbende, is dat nu echt wel even anders in tijd van Corona. 

Hoe ik hier nu mee om ga? 
1) Samen met mijn vriend bepaald ik op de zondag het week menu, wat we die komende week gaan eten. Op de donderdag en de zaterdag na. Donderdag heeft mijn vriend koopavond en mag ik van een heerlijke maaltijd van Viviamo genieten na de maaltijden te hebben bezorgd. Zaterdag bestellen we soms iets of duiken we de keuken in om echt even iets lekkers op tafel te zetten. Verder krijgen we deze tijd toch geen bezoek en leuke uitjes hoeven we nu toch niet te verwachten. 

2) Ik stel een boodschappenlijst op (deze deel ik via ‘notities’ met mijn vriend, zodat ik niets vergeet). Hierin staat uiteraard de ingrediënten voor het week menu en deze vul ik aan met de dagelijkste boodschappen. 
Zo voorkom ik dat ik in de supermarkt nog moet bedenken wat ik nodig heb, ik andere mensen in de weg sta en/of verschillende producten in mijn handen heb en weer terug leg. 

3) Tijd voor een supermarkt bezoek, waar ik ALLEEN naartoe ga. Ik baan mij zo snel mogelijk op 1,5m afstand van ander winkelend publiek een weg door de supermarkt. Pak de spullen die ik nodig heb en vlieg de supermarkt weer uit. Inderdaad, niets leuks aan, maar wel zo veilig en verstandig. 

4) Voor bepaalde groenten, fruit, vis en vlees zoek ik de speciaal zaken op wanneer mogelijk. Ik ben namelijk pro #supportyourlocals , wanneer dit niet mogelijk is, heb ik het geluk dat mijn vriend dit lekkers bij Sligro mee kan nemen. 

Nu ben ik gewend om week menu’s te maken, maar dit is natuurlijk niet voor iedereen even makkelijk. Je kunt online wat inspiratie op doen, op zowel mijn site als die van andere food bloggers bijvoorbeeld, maar ook een allerhande of jumbo magazine kunnen je op weg helpen. 

Zorg voor een goede verdeling van vis, vlees, gevogelte en vegetarisch. Wissel koolhydraatrijke maaltijden af met lichte gerechten. En koppel een type maaltijd eventueel aan een dag vast.Bijvoorbeeld: dinsdag visdag, woensdag soepdag, vrijdag pasta dag, etc. 

Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact op zodat we samen kunnen kijken waar ik je bij kan helpen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin