Woerden gezond

Kwark broodjes met peer

Kwark broodjes, perfect als eiwit rijk ontbijt of als tussendoortje!
Als ontbijt pimp ik deze broodjes met een beetje 100% pindakaas of wat hüttenkäse, om de broodjes nog net iets voedzamer en vullender te maken. Als tussendoortje is dit ideaal om mee te nemen voor onderweg. 
Het geeft je voldoende energie en bevat ook gelijk een portie eiwitten, wat voor een verzadigd gevoel zorgt.

Ingrediënten voor 8 stuks:
– 125 g magere kwark 

– 1 banaan  (geschild en in plakjes gesneden)
– 125 g volkoren tarwemeel
– 6 g bakpoeder
– 1 peer (geschild en in blokjes gesneden 

– snufje zout 

– 2 el zonnebloemolie 

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC
2. Doe de kwark en banaan in een kom en pureer met een staafmixer tot een egaal mengsel.
3. Voeg vervolgens het tarwemeel, het bakpoeder, de peer, een snufje zout en 2 el olie toe aan het mengsel en schep goed door elkaar.
4. Maak 8 kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk de deegbolletjes iets plat.
5. Schuif de ovenplaat de oven in en bak de kwarkbolletjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. 

Tip:
De broodjes kun je perfect invriezen. Laat ze dan wel eerst even afkoelen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin