Luister naar je lichaam

Zodra je op internet gaat zoeken naar gezonde voeding, kom je talloze artikelen en meningen tegen. Waar de een A zegt, zegt de ander B.
Vaak krijg ik dan ook de vraag wat nu de ‘juiste’ informatie is.
Zelf vind ik dat soms ook erg lastig. Welk artikel kun je nu wel geloven en welk artikel niet? Daar komt ook nog eens bij dat er steeds meer onderzoek gedaan wordt. Er zijn nu hele andere overtuigingen naar voren gekomen dan een aantal jaar geleden. En dat is natuurlijk niet zo gek.
De voedingsindustrie veranderd ontzettend. Er komen steeds meer producten op de markt, zowel gezond als ongezond. Om aan de wens van de consument te voldoen, wordt voeding ook steeds meer bewerkt.
Zo wordt de smaak van verse producten steeds minder en daalt de voedingswaarde ook aanzienlijk.

Mijn belangrijkste advies is dan ook; luister naar je lichaam!
Luister naar wat goed is voor je lichaam en breng indien nodig verandering aan in je leefstijl (je voedingspatroon, sporten/bewegen en stressbeperking).

Onlangs heb ik een opleiding Trainer Hormoonfactor gevolgd van Ralph Moorman. Even kort samengevat, brengt de hormoonfactor leefstijl het hormoonsysteem terug in evenwicht en heeft het meer voordelen dan alleen verbetering in de lichaamssamenstelling.

Ik heb alles geleerd over de leefstijl in relatie tot hormonen. Onder leefstijl verstaan wij dus; voedingtraining en stressbeperking. Door veranderingen aan te brengen op deze drie punten merk je dat veel voorkomende klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Zo kan het helpen om lactose en gluten te vermijden. Niet omdat je allergisch bent, maar gewoon omdat je lichaam daar beter op zou kunnen reageren. En dit is simpel weg; proberen!

En zo werkt het vaak. De een kan heel goed op weinig koolhydraten leven zonder energie verlies, terwijl de ander dat misschien juist wel nodig heeft om goed te functioneren. De een kan prima vegetarisch of misschien zelfs veganistisch leven, maar de ander heeft zo nu en dan echt een goed stuk (rood) vlees nodig. Ieder mens en ieder lichaam is nu eenmaal anders.
Wel vind ik het voor iedereen raadzaam, om gevarieerd te eten en zo puur mogelijk. 

Heb je lichamelijke klachten, ga dan eens op onderzoek uit om te zien wat bij jou past. En mocht je daar wat hulp bij nodig hebben, dan help ik je daar uiteraard graag bij. Mail dan naar michelle@michellesgoodfood.com

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin