Pastinaak banaan bowl

Een hormoon-factor proef ontbijt, wat inhoud dat het zowel gluten vrij als lactose vrij is. Puur en super gezond!

Voordelen

  • Goed voor variatie; echt even wat anders dan anders 
  • Je krijg gelijk een portie groenten binnen als ontbijt 
  • Je hoeft geen concessie te doen in de zoete smaak 
  • Dit ontbijt staat met slechts 15 minuten op tafel!
  • Deze witte voedingsmiddelen versterken de werking van alle kleur-energieën in het voedsel (lees het blog: eet kleur)

Ingrediënten 1 pers.:
– 1 banaan
– 1 pastinaak
– 1 el lijnzaadolie
– 1 tl cacaonibs

Benodigdheden:
– Staafmixer
– Steelpan

Tip:
Vervang de pastinaak eens voor een zoete aardappel.

Bereiding:
1) Zet een pan water op het vuur. 
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke blokjes. Zodra het water kookt, 
voeg je hier de pastinaak aan toe 
en kook je deze totdat de pastinaak zacht is.
2) Giet de pastinaak af en laat even afkoelen.
3) Snijd de banaan in plakjes en doe deze in het pannetje bij de pastinaak.
4) Pureer de pastinaak en banaan met een staafmixer totdat je een gladde puree hebt.
5) Serveer de puree met 1el lijnzaadolie, 
1tl cacaonibs en eventueel nog wat 
pitten & zaden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin